WWW.MATTINYKANEN.NET
Tervetuloa Matti Nykäsen alastulomonttuun!
NykäsSiideri In Memoriam

"Aika aikaa kutakin"

28.4.2003 oli raskas päivä kaikille meille Mattifaneille. Tuona mustana huhtikuisena maanantaina kaikkivoipa Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus suuressa viisaudessaan kielsi juomaa valmistavaa PM-Juomatukku Oy:tä myymästä tätä alan miesten ambrosiaa. Päätös oli samalla kuolinisku tukkurin mainiolle "maailmanparas.com" webasaitille, jossa mm. pystyi kilvoittelemaan paremmuudesta Nykästiedon saralla.

Tämä sivu on kunnianosoitus tuolle kaikkien aikojen mäkijuomalle.

Matti-siideri - mistä oikein on kyse?

Valmistajan saittia (R.I.P.) lainataksemme:

Matti-päärynäsiiderissä on selkeä vadelman ja mustikan aromi. Erottuvan, pirteän makunsa vuoksi Matti on helppo juotava. Alkoholipitoisuus on 4,7%. Matti on paketoitu sopiviin 0,33 litran lasipulloihin.

Viimeisinä päivinään Matti-siideriä sai asiakkaittensa tarpeita ymmärtävistä myyntipisteistä myös kätevissä puolen litran annostelupakkauksissa.

Miltä se sitten näytti?

(Klikkaa kuvia nähdäksesi ne suurempina.)

Ensimmäisesssä kuvassa itseoikeutetusti se aito ja alkuperäinen Matti-siideri perinteikkäässä 0,33 litran lasipullossa:Edellisen isoveljen, puolilitraisen "Masan" elinkaari jäi lyhyeksi, ja monelta jäikin tämä annostelukoko kokematta. Sääli, sanoi siili.Ammattilaiset luonnollisesti ostivat kerralla jykevämpiä määriä, jottei kaupassa aivan alvariinsa tarvinnut juosta:Lainaus 8.6. julkaistusta uutissähkeestä:

Matti-siiderin tekijöitä kieltopäätös jurppii myös siksi, että he eivät saa päätöksen mukaan myydä edes jäljellä olevaa, muutaman tuhannen pullon varastoaan. Uusien etikettien teettäminen maksaisi niin paljon, että homma menisi miinukselle. Niinpä loput Matti-siiderit sensuroidaan mustilla huopakynillä.

Matti-siiderin tulevaisuus olisi siis voinut näyttää tältä...:...ellei jopa tältä:Mutta kiitos STTV:n, Matti-siiderin taival päättyi näin:(Todettakoon vielä lopuksi, että mattinykanen.netillä ja PM-Juomatukku Oy:llä ei ole muuta yhteistä kuin palava rakkaus kaikkien aikojen parasta mäkihyppääjää kohtaan.)

Taustakuvat

Voit myös koristaa työpöytääsi samaisilla NykäsSiideri-aiheisilla taustakuvilla saittimme NykäsDesktop-osiossa!

Kuvat (c): Jose De La Puente, Pekka Saalimo